роден на 09.10.1988 година.  Во 2011 година дипломира како  актер на Тетовскиот Универзитет на Факлтетот за драмски уметности. По дипломирањето игра на неколку претстави во Албанскиот театар на Албански јазик. Има снимено три документарни филмови и еден сериски филм на Албански Јазик „КОМПАНИЈА“ во режија на  Сулејман Рушити. Исто така, зема учество на Фестивалот Чернодрински, со Тетовскиот Театар во режија на Сулејман Рушити. Во 2017 год се приклучува  на тимот на театар Рома и од тогаш учествува на сите проекти на театар Рома-Скопје.