роден на 03.01.1996 година во Скопје, апсолвент на Економскиот факултет при УКИМ – Скопје. Во театар Рома – Скопје се приклучува од своја рана возраст, во 2011 година како дел од актерската екипа која учествуваше на меѓународниот фестивал во Словачка со театарската претстава „Вител“ од Коле Чашуле