Санела е родена во Скопје на 07.04.1979 година. Високо образование заврши на Факултет за драмски уметности како актер, во класата на Владимир Милчин. По дипломирањето продоложува со учество на разни театарски проекти како: „Смрт после 12“; „Ме сијум дај, ромни, чхај“; „Што е тоа риба“; „Пхaго суно“; „Скуплачи перија“ во режија на Рахим Бурхан, епизодна улога во серијалот Наше Маало, учество во реклами – Солзите се исти- здрав живот здрава навика, синхронизација на гласови, режира и автор е на детски театарски претстави, учествува на Форум театри каде за истите е автор и режија, Филмови – Нетт Зоки Поки- Во Ноќта 2020год. НЕТФЛИКС, автор и режија на документарец за ОУ Браќа Рамиз и Хамид….