Роден на 06. Септември 1989 година. Скопје. Има завршено средно образование, а во моментот стдент на Правен факултет, отсек -новинарски студии. Членува  во Ромска НВО ИРИЗ од Скопје од 2018 година.

Претходно има стекнато  десетгодишно искуство како новинар во двата локални Ромски медиуми.

Уште како помлад е ентузијаст и љубител на театарската уметност, каде зема и учество на неколку театарски претстави.

Дел од проектите завршени со текот на годините:

Од 2019 година, станува член во театар Рома и се надева  исто така на  поголеми успеси во полето на театарот.